Nykyisessä maailmassamme....

Lauantai 16.6.2018 - Rita Forsberg-Kimura

Nykyisessä maailmassamme on yleisesti tiedossa, että liika ajattelu on loputon, väsyttävä ja toistuva kierre ja meditaatiota, joka aikaisemmin oli henkinen harjoitustapa, on nykyisin suositeltu eräänlainen stressiä helpottava muoto. Tässä muodossa sitä käytetään enimmäkseen mielen hiljentämiseen ja yrityksenä saada ihminen rentoutumaan ja päästämään irti murehtimisesta ja jännityksistä, jotka saavat toimimaan ylikierroksilla. Meditointi vaatii aika paljon harjoittelua ennen kuin mieli hiljenee, mutta siitä voi olla hyötyä keholla.

Monelle se ei kuitenkaan sovi, koska se enemmänkin on mielen kanssa työskentelyä ja tarkoitushan on päästä mielen tuolle puolelle, joka voi olla vaikeaa, jos yrität hallita mieltä... se voi jäädä yritykseksi, koska pakotat jotain tapahtuvaksi. 

Mikä voi olla avuksi on istua hiljaa ja hengittele muutaman kerran oikein syviä henkäyksiä ja asettaa aikomuksesi hiljentyä ja kuunnella omaa itseäsi. Hengitä ja jokainen henkäys rentouttaa sinua enemmän ja enemmän ja salli itsesi olla hiljaisessa ja turvallisessa tilassa, jonka itse luot ja kuuntele hiljaisuutta.....  peräänantamattomuutesi tuo aina tuloksia... salli siis kaiken tapahtua ilman, että pakotat mitään tapahtumaan... vain hengitä ja salli...

Hengittäminen ja salliminen on ehkä niille, jotka kokevat meditaation hankalaksi, parempi vaihtoehto. Sallit kaiken vain virrata lävitsesi kuitenkaan jäämättä kiinni ohikulkeviin ajatuksiin..... et anna niille huomiota ... annat niiden vain virrata .... salli kaiken vain virrata.... 

Avainsanat: stressi, ajattelu, meditointi, mieli, hengitys, salliminen

Kuka olisit, jos saisit olla sinä?

Torstai 9.11.2017 - Rita

Kuka olisit, jos saisit olla sinä?

Muutan tuota hieman.

Kuka olisit, jos sallisit itsesi olla sinä, se, joka oikeasti olet?

Oletko tietoinen rooleista, joita olet omaksunut itsellesi? Olet isä, äiti, lapsi, tytär, poika, sisar, veli, puoliso, rakastaja, rakastajatar, yksinelävä, ystävä, maisteri, työläinen, esimies, johtaja....

Hengitä muutaman kerran rauhallisia syviä tietoisia hengityksiä ja huomioi kaikki tunteet, jotka eri roolien kohdalla nousee, huomioi tunteesi ja puhalla ne uloshengityksellä pois. Kaikki jännittyneisyys ja tunteet, jotka eivät tunnu hyvälle. Älä analysoi niitä, salli niiden vain mennä, päästä irti.

Huomio myös ne tunteet, jotka nousevat, kun sallit niiden mennä. Voinko päästää niistä irti? Mitä tulee tilalle? Mitä teen seuraavaksi? Olenko sen arvoinen, teenkö tämän väärin....? Salli kaiken tuon vain virrata pois ilman, että työskentelet niiden kanssa.

Heräät yöllä, et saa unta enää. Päiväsi on aikataulutettu, teet luettelon kaikesta. Aikasi on kortilla. Ahdistaa, masentaa, väsyttää, et saa kunnolla henkeä, henki ei kulje....

Kaikki tuo ei ole sinä, sinun, kannat hyvänä ihmisenä toisten ihmisten asioita. Kysy joskus itseltäsi: " Onko tämä minun?" Sanon sinulle, että se ei ole sinun. Ainoastaan se, minkä valitset, se on sinun. Sinussa on niin paljon hyvyyttä. Sydämesi on kuitenkin pinttyneen lian ja tervan peitossa, koska kannat asioita, jotka eivät ole sinun. Tuo pinttynyt lika estää sinua näkemästä kuka olet, estää oivaltamasta valaistumista.

Salli itsesi olla aidosti sinä, tehdä niitä asioita, joita oikeastaan haluat tehdä. Olet niin paljon suorittanut elämässä sellaista, mitä oletat toisten vaativan sinulta ja miellyttääksesi muita tehnyt asioita oman itsesi kustannuksella.

Päästä irti ja salli oman aidon itsesi tulla esiin. Voit silloin niin paljon paremmin. Tee se itsesi vuoksi pelkäämättä, että olet itsekäs.

Avainsanat: ahdistus, masennus, salliminen, roolit elämässä

Mestaruus

Torstai 5.10.2017 - Rita

Mestaruutta on se, ettei yritä pelastaa maailmaa, koska tämä on suurin häiriötekijä, pelastaa maailma tai pelastaa muita.  Jokainen on omalla tiellään oman sielun suunnitelmansa mukaisesti. Sairaudet tulevat perheen verilinjasta, esi-isien verilinjasta, ne eivät ole sinun. Päästä irti kunniotuksella tuo linja, salli sen mennä ja salli oma kehosi, oma valokehosi.

Olet ehkä kuullut Merlinistä kuningas Arthurin aikoihin? Historin aikana on ollut 107 Merliniä. Merlin pystyy siirtymään menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Päästä irti ajasta, koska aikaa ei ole olemassa ja sinä olet jo kaikkea. Käyt täällä vain läpi sitä, miltä tuntui päästä tähän... siihen .. sinne.

Aika ja avaruus liikkuu sinun lävitsesi ja sinä olet paikallasi.

Miten haluat kokea elämääsi: huumorilla, helppoudella, runsaudella.... salli vain itsesi oivaltamisen tulla - olla - ole se. 

Soita vaikka musiikkia ja salli tuon oivaltamisen olla - Minä Olen se joka Minä Olen.   Sitten astu itse pois tieltä..

Salli itsesi olla kaikkea sitä mitä jo olet.

Kaikki tulee sinulle sinulta itseltäsi.

Avainsanat: mestaruus, salliminen,

Tee se itsesi vuoksi....

Tiistai 8.8.2017 - Rita

Tee se itsesi vuoksi, ei auttaaksesi Maata ... tässä on liikaa taakkaa sinulle ja jäät kiinni vaikutuspiireihin, painovoimaan.

Et ole maassa muuttaaksesi kaikkea. Tee se itsesi vuoksi, oman kokemuksesi vuoksi.... tekisitkö sen vain kokeaksesi jotain sinulle tarkoitettua? 

Et ole täällä pelastaaksesi Maata, maa ei tarvitse pelastusta - älä siis yritä olla sankari. On ollut riittävän rankkaa fyysisesti, älyllisesti, kaikella tavalla.

Tee se koska rakastat itseäsi.

Tiedän, että rakastat tätä planeettaa.

Salli ilon olla täällä kanssasi ....

muut voivat huomata tuon ilon säteilyn sinussa tai he eivät huomaa säteilyäsi, mutta säteilysi voi muuttaa heitä, jos he sallivat sen.

Sinä tarjoat vain tilaisuuden ottaa säteilysi vastaan.... voisitko sallia sen?

Avainsanat: rakkaus, salliminen, säteilysi, pelastaa,