Henkinen tie

Share |

Torstai 11.3.2021 - Rita


Henkinen tie on itsetuntemusta ja sen avulla saavutettavaa itsensä hallintaa. Itsehallintaan tarvitaan kaikkien negatiivisuuksien pois kitkemistä: pelot, traumat, kaikki alitajuiset tavaksi muuttuneet taipumukset; taipumus vihaisuuteen, kyynisyyteen, pessimistisyyteen, katkeruuteen, itse-epäilyyn, arvostelemiseen, tuomitsemiseen, huonommuuden tunteisiin, syyllisyyteen .... On voitettava myös taipumus itsekeskisyyteen, ylimielisyyteen, kuvitelmista olevansa muita tärkeämpi ja etuoikeutetumpi... pitkä lista asioita.

Henkisellä tiellä aloittaa omaehtoisesti oman menneisyytensä, oman alemman ihmisyytensä kohottamisen. Oivaltaa itselleen rehellisenä olemisen tärkeyden, jotta tuntee itsensä paremmin ja luopuu siitä, mikä on saanut ihmisen kärsimään. Ottaa vastuun omista ongelmistaan ja ymmärtää, että on aika voittaa mekaaninen taipumus syyttää ja moittia toisia tai olosuhteita ongelmistaan, vaikeuksistaan ja kärsimyksistään.

Oivaltaa, että vaikeudet ovat mahdollisuuksia oivaltaa asioita uudella laajemmalla tavalla. Ihmiset ja tilanteet palvelevat oivaltamaan asioita, jotka on tarpeen tiedostaa ja silloin voi päästää niistä irti. Jokainen tapahtuma on mahdollisuus vapauttaa itsensä orjuuttavista ja rajoittavista energioista. 

Henkinen tie on jatkuvaa itsensä voittamista. Sinä itse olet vastuussa omasta elämästäsi ja oletko tyytyväinen siihen vai et. Kukaan muu ei tee sinua onnelliseksi, jos et aloita itsestäsi.  Jokainen ihminen, josta et pitänyt tai joka vaikutti tekevän sinulle vääryyttä, on auttanut sinua laittamaan jotain liikkeelle sinussa, jota ilman se olisi jäänyt sinuun. 

Tanssi energioiden kanssa.

dance-1940245_1920.jpg

Avainsanat: itsetuntemus, itsehallinta, vastuu,