Ruoka, jota syöt

Share |

Sunnuntai 3.1.2021 - Rita


Syömällä lähellä maata olevaa ruokaa, yhdistät itsesi maahan ja sallit sen hoivata kehoasi.

Ruoka, jota syömme on elämämme moniulotteinen aspekti. Ruoka tuo energiaa, joka mahdollistaa kasvumme ja menestyksemme. Kuitenkin se voi olla paljon enemmän. Ruoka voi olla kokemus itsessään, jos sallii sen. Ruokalajit, joita muistamme lapsuudesta tarjoavat mukavuutta. Ruoan valmistus voi olla korkeamman tason taidemuoto. Ravitsemus, jota saamme voi edustaa meissä olevaa hyvinvointia. Mutta monet meistä, päivittäisten asioiden häiritseminä, unohtavat mikä mahtava nautinto on ja syövät mitä tahansa vain sattuu olemaan saatavilla. Todellinen ruoan arvon ymmärtäminen ja sen vaikutus elämäämme lähtee tiedostamisesta ja kunnioittamisesta maan antimista.

Jos olet joskus maistanut puutarhassa kasvaneita kasviksia tai auringon kypsyttämiä omenoita suoraan puusta poimittuna, luultavasti ymmärrät, että ruoalla ja ruoalla on eroa. Juuri pomittu ruoka sisältää enemmän alkuperäistä elämänvoimaa ja omaa suuremman varaston energiaa ja ravinteita. Voit tehdä nautinnollisen matkan ja ostaa suoraan viljelijältä ruokaa ja silloin tiedät kuka on sen kasvattanut. Ehkä muutat suhdettasi valmiiksi pakattuihin, purkkisäilykkeisiin tai pakastettuihin tuotteisiin. Ehkä sinussa kasvaa halu itse kasvattaa ruokaasi ....

Kun vertaat meheviä tuoreita kasviksia ja valmiiksi prosessoituja kasviksia, voit oivaltaa, että käyttämällä lähistöllä asuvien maanviljelijöiden kasvattamaa ruokaa, tuet heitä ja yhdistyt paikalliseen ekosysteemiin, säästät kuljetukseen käytettyä energiaa ja ehkäpä autat säilyttämään ruokakultturiin liittyviä paikallisia perinteitä, jotka ovat olleet olemassa vuosisatoja.

Kuva: T Kimura

IMG_1347.jpg

Avainsanat: ruoka, energia, perinne,