Unen tie

Share |

Keskiviikko 11.11.2020 - Rita


Unen tie on elämäntie, josta osa on menneisyyttä ja  osa tulevaa. Missä kohdassa tietä unen näkijä on? Miltä tie näyttää sellainen on elämänvaihein. 

Risteys kuvastaa valintatilannetta, tulevaa muutosta. Jos valitset kulkevasi oikealle, suuntasi on tulevaisuus ja valitessasi vasemmalle menemisen, haluat selkeästi pysytellä menneisyydessä, selvitellä menneisyyttä. 

Huomio kiinnittyy siihen onko tie leveä, sen kunto, ojat, esteet, talot, sillat, kulkuvälineet, kaikki kulkijat,luonto ja säätila. Minkälaista on edetä tiellä? Sujuuko eteneminen sileällä tiellä kuin tanssi vai onko vaikeaa edetä upottavassa hiekassa tai lumessa. Kiemurteleeko tie vai onko se suora? Onko se tasaisen suora, kuin viivoitinta apuna käyttäen piirretty vain onko se kaarella oleva? 

Kauempana avautuva maisema kertoo lähitulevaisuudesta ja etenemisvauhti elämänenergian määrästä. Kulkeeko tie metsän halki? Silloin on kyse alitajunnan alueista ja mieli askartelee sielun elämän kysymyksissä.

Unen talosta löytyvätihmisolemuksen kaikki puolet. Tuntematon talo on unen näkijä itse. Talo tulee uniin yleensä silloin, kun ihminen pohtii identiteettikysymyksiä sekä mielen ja kehon hyvinvointia. Talon on oltava asumaton. Jos siellä on vieraita asukkaita, on näkijällä itsetunto-ongelmia. Mikäli talo on asuttu vaikka sitä on luultu tyhjäksi, on näkijä antanut muiden vaikuttaa asioihinsa ja pelkää menettävänsä elämän hallinnan. Hatara, vetoinen talo kertoo, että on antanut muiden liikaa hallita elämäänsä. Taloremontti kuvaa yritystä korjata perhesuhteita.

Miltä talo näyttää? Ulkopuolinen näkymä kuvastaa ihmisen ulospäin näkyvää puolta ja sisäpuoli psyykkistä olemusta.  Miltä talon yleisilme näyttää? Se kertoo näkijän omaa minäkuvaa itsestään. Jos seinät, ovet, ikkunat ja katto ovat kunnossa ovat perusasiat ainakin suurin piirtein kunnossa. Pihan kunto viestii myös turvallisuudesta ja kuinka kokee asemansa hyväksytyksi yhteisössä.

(Perustuvat C.G.Jungin teorioihin)

woman-2714174_1920.jpg

Avainsanat: unet, elämäntie, unentie, tulkinta,