Toteemieläimet ja voimaeläimet

Share |

Perjantai 15.5.2020 - Rita


Toteemieläimet ja voimaeläimet

Toteemieläin - termillä on kaksi merkitystä. Ensiksi se on tyypillinen perheessä, klaanissa tai jossain ryhmässä jaettua. Usein alkuperäiskansojen kulttuurissa perhellä, johon synnyttiin oli yleisesti toteemieläin. Nykyaikaisissa kulttuureissa myös eri ryhmillä on yhteinen toteemieläin, kuten urheiluseurat tai klubit, jotka yhdistetään johonkin eläimeen. 

Toinen merkitys on erilaiset esittävät patsaat, kuten pöllö, haukka, kilpikonna, sammakko ... annamme näitä esineitä lapsille, kuten nallekarhu tai pupujussi tuomaan heille mukavuuden tunnetta ja turvallisuutta.  

Voimaeläin - termin alkuperä tulee shamanismista. Tämä on erityinen eläinhenki opas, jonka shamanismin harjoittaja saa aikaisessa vaiheessa kun heidät vihitään harjoittamaan shamanismia.  Tuo voimaeläin matkaa heidän mukanaan minne tahansa he menevät shamanistisilla matkoillaan. 

Sinulla voi olla suhde voimaeläimeen vaikka et olisikaan shamaani. Nuo eläimet tulevat uniisi, visioihisi, meditoidessasi.... Nuo eläimet ovat hyvin yksilöllisiä ja sinun oma persoonallisuutesi vaikuttaa siihen, mikä on voimaeläimesi.

Kuitenkaan ns. kotieläimet eivät välttämättä ole voimaeläimiä, koska ne ovat menettäneet osaa luonnonvaraisena elämisestä ja elävät siirrettynä luonnossa vapaana elämisestä. 

Joissakin kulttuureissa ajatellaan myös etteivät hyönteiset voi olla voimaeläimiä. Kuitenkin Perhosella ja Sudenkorennolla on oma merkityksensä samoin kuin mytologiasta tutuilla Lohikäärmeellä ja Yksisarvisella ja joku voi tuntea heidät omaksi voimaeläimekseen ja työskennellä heidän kanssaan.

Ja oikeastaan jos ajatellaan alkuvaihetta, jolloin harjoittelimme sitä, miltä tuntui olla delfiinin kehossa, hyönteisen kehossa ..... voi tuntea monia vaiheita, joita koimme, ennen kuin nykyinen fyysinen kehomme on muodostunut. Tästä ehkä kirjoitan joskus myöhemmin....

Kuva:Tsutomu Kimura

IMG_2700.jpg

Avainsanat: toteemieläin, voimaeläin,