Vesi on välttämätön ravinne.

Share |

Torstai 7.12.2017 - Rita


Vesi on välttämätön ravinne, joka osallistuu kaikkiin kehon toimintoihin.

Mikä on nesteytys?

Nesteytyksellä tarkoitetaan kehon nestetason matemaattista mittausta. Mitä parempi nesteytys on, sitä tehokkaammin ravinteet ja hormonit kulkevat kehossa poistaen kuona-aineita.

Miksi nesteytys on tärkeää?

Vesi kuljettaa kaikkia aineita kehossa. Se on vitamiinien ja kivennäisten pääasiallinen liuos. Hyvin nesteytetty järjestelmä toimittaa ravinteita soluille, tuottaa happea soluille tehokkaasti, parantaa veren happi tasoa ja poistaa kuona-aineita soluista. Nesteytys poistaa tehokkaasti kuonaa maksasta ja munuaisista ja se on välttämätöntä energian kiertojen toiminnalle. Vettä tarvitaan aivojen välittäjäaineiden tuotannolle ja se toimittaa aivotoiminalle sähköenergiaa. Huonomuistisuus on monesti veden puutetta aivoissa.

Hyvä nesteytys voi vähentää masennusta, stressiä ja ahdistusta, voi palauttaa normaalin unirytmin, parantaa immuuniteetin tehoa. Nesteytystä tarvitaan hormonituotantoon. Siitä voi olla apua vaihdevuosien aikana, vesi auttaa säätelemään verisolujen toisiinsa kiinnittymisessä ja saattaa vähentää sydänkohtausta ja aivohalvausten vaaraa.

Hyvä nesteytys on välttämätön kaikelle ruoansulatustoiminnoille ja voi ehkäistä ummetusta, vähentää ihon ikääntymistä, auttaa painonhallinnassa, parantaa nivelten joustavuutta ja vahvuutta.

Veden puute saa aikaan nesteiden väkevöitymistä, nivelten kulumista riittävän huuhtelun puutteessa. Virtsa-, munuais- ja sappikivet voivat aiheutua riittämättömästä nesteytyksestä. Kihti johtuu kiteytymisestä niissä nivelissä, joissa nestehuuhtelu on olematonta. Alzheimerin tauti on nestehuuhtelun puutetta soluväleissä.

Luonnollinen tasapainoinen vesi on yhtä elintärkeä hapen lähde soluille kuin hapen hengittäminen keuhkoille. Moni juo riittävän määrän vettä, mutta vesi on huonolaatuista, liikaa lisäaineita sisältävää, jotta nesteytys olisi riittävä.

Kuinka paljon vettä olisi juotava?

Jos painaa 70 kg.  70 jaettuna 0,453 ( 1 naula) = 154 naulaa. 154 jaettuna 2 = 77,77, joka kerrottaan  0,0296 litralla ( 1 unssi) = 2,27 litraa. 70 kiloa painavan tulisi siis juoda vettä 2,27 l ( huom! kahvi, virvoitusjuomat poistavat nestettä, joten ne on korvattava. 1 kuppi kahvia juotava 2 kuppia vettä. )

Jos painaa 45 kg tulisi juoda 1,470 L / 64 kg juotava 2 l / 80 kg juotava 2,591 l.

Avainsanat: vesi.nesteytys, huonomuistisuus,