Kokonainen, eheä ihminen

Share |

Tiistai 22.2.2022 - Rita
Jos ihminen ei ole kokonainen ja eheä, hän jättää elämänsä elämättä.

Miten tulla eheäksi? Voit miettiä sitä, mutta miettiminen ei hyödytä sinua, sillä ajatteleminen on jakamisen menetelmä. Ajatteleminen on erittelevää. Se jakaa, hajottaa asioita.

Tunteminen yhdistää, sovittaa asioita yhteen, tekee niistä kokonaisia. Voit mielin määrin ajatella, lukea, opiskella, pohtia. Siitä ei ole mitään hyötyä, jos et palaa omaan tuntevaan keskukseesi.

Mutta se on hyvin vaikeaa, koska silloinkin, kun ajattelee tuntevaa keskustaan, niin ajattelee!

Kun sanoo toiselle: "Rakastan sinua", ole tarkka onko se pelkkä ajatus vai todellinen tunne. Jos se on vain ajatus, menetät silloin jotakin. Tunne perustuu siihen, että ihminen on kokonainen. Koko kehosi, mielesi, kaikki mitä olet, on mukana tunteessa.

Ajatuksessa vain pääsi on mukana, eikä sekään kokonaan - vain pieni osa siitä, vain ohikiitävä ajatus. Seuraavassa hetkessä ajatus ei enää olekaan läsnä. Voit hetkellisen ajatuksen takia luvata jotain, mitä et pysty antamaan.

Voit sanoa: "Rakastan sinua ja tulen rakastamaan sinua ikuisesti." Jälkimmäiseen sisältyy lupaus, jota et voi pitää, koska se on syntynyt ajatuksen palasesta. Et ole mukana siinä koko olemuksellasi. Mitä teet huomenna, kun tuo palanen on hävinnyt, eikä ajatusta enää ole? Silloin lupauksesta tulee kahle.

Et voi luvata, jos et ole kokonainen ja näin syntyy tekopyhyyttä, teeskentelet pitäväsi lupausesi ja niin kaikki vääristyy epäaidoksi.

Palaa tuntemiseen, omaan tunnekeskukseesi.

Tunne iloa - ole ilo. Kohtaat ystäväsi ja tunnet iloa. Jätä nyt ystävä taka-alle ja tunne ja keskity itse iloon. Auringon noustessa voit tuntea jonkin heräävän sisälläsi. Jätä aurinko taka - alalle ja keskity energiaasi, joka on vastikään herännyt. Kun tiedostat sen, se lähtee leviämään. Se valtaa koko kehosi, koko olemuksesi. Sulaudu tunteeseen." 

Elämässä on harvoja hetkiä, jolloin voi tuntea iloa, onnea, hurmiota. Jäät paitsi noista hetkistä, koska kiinnität huomiosi itsesi ulkopuolella oleviin asioihin. Aina kun tunnet iloa, onnea, tunne kuinka se kumpuaa sisälläsi.

Ilo on aina lähtöisin sisältäsi. Ystävä muodosti vain tilanteen.

Kuva: T. Kimura

2013-03-16_17.15.38.jpg

Avainsanat: eheä, kokonainen, tunne tunnekeskus, ilo, onnellisuus