Kansantarustojen kertomaa

Share |

Torstai 30.4.2020 - Rita


Luonnonhenget

Eri maiden tarustot osoittavat, että maailman joka kolkassa uskotaan näiden harvinaisten olentojen olemassaoloon. Kulttuurista riippuen niitä pidetään joko ihmistä  korkeammalle tasolle kehittyneinä tai  ihmistä alempina olevina olentoina. Joku pitää niitä kuolleiden henkinä ja toisaalta taas ihmiskuntaakin vanhempana omana rotunaan.  Luonnonhenkiä pidetään myös osana enkeleitä ja devojen valtakuntaa, joka on kehittynyt oman evoluutionsa mukaisesti.

Aina löytyy niitä, joiden mukaan keijut ja haltiat ovat vain satua ja mielikuvituksen tuotetta, koska ei ole tieteellistä näyttöä niiden olemassa olosta. Voiko tiede todistaa, että niitä ei ole? Tätä pidetään "hullujen hommana" ja joku jopa väittää niiden olevan pimeyden voimia. 

Ihminen on niin helposti ylemmyydentuntoinen ja luulee tietävänsä kaiken. Olemmeko ainoa ja korkein älyllisen elämän muoto? Kun ottaa huomioon koko maailmankaikkeuden, jossa elämme, tämä asenne tuntuu aika ylimieliseltä. Kuten kosmoksessa on paljon, mitä emme ymmärrä, myös maapallolla on elämänmuotoja, joita emme voi tunnistaa vielä emmekä käsittää. 

Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka pelkäävät kontakteja sellaisten olentojen kanssa, jotka ovat fyysisen todellisuutemme ulkopuolella. Usein ihmiset, jotka suhtautuvat vihamielisesti luonnonhenkien olemassaoloon, suhtautuvat epäluuloisesti myös muunkinlaiseen erilaisuuteen, olipa kyse rodusta, uskonnosta tai sukupuolesta. On olemassa tarve kieltää ja tuhota kaikki sellainen, jota pelkäämme. 

"Kaikki olennot jakavat saman hengityksen - eläimet, puut, ihminen - ilma jakaa henkensä tukeakseen kaikkia." - Päällikkö SEATTLE

Olen luonut uuden verkkokurssin:

KEIJUJEN JA LUONNONHENKIEN LUMOTTU MAAILMA.

Rakastan satuja ja tarinoita ja olen itsekin tarinankertoja ja siksi lumotun luonnon kanssa työskentely on avannut minulle uusia ihania näkökulmia kaikesta mitä on. 

Sen ostolinkin on tässä.

https://www.campwire.com/buy_flexible/854a63ee-7fc5-43c5-a509-e34535a66618

20100903.JPG

Kuva: Tsutomu Kimura

Avainsanat: luonnonhenget, erilaisuus, keijut, haltiat