Unet - symboleja...

Share |

Lauantai 28.11.2020 - Rita


Keittiö on kodin sydän ja inhimillisen lämmön paikka, jossa ollaan yhdessä, laitetaan ruokaa ja syödään. Uuni on vertauskuva uneksijan elinvoimasta: kun lämpöä riittää, on myös terveyttä  ja energiaa. Liesi voi olla kylmä ja se viestii pysähtyneestä elämänvaiheesta, näkijän loppuun palamisen vaarasta tai jopa äidin kuolemasta.

Sähköhellan toiminta kuvastaa hermoston terveyttä. Puuhella on arvostuksen ja kiintymyksen symboli. Kun liesi on toimiva, on suhde maailmaan kunnossa. Tupakeittiöllä on suuri tulkinnallinen rooli; keitä siellä on, mitä syödään, millainen on tunnelma? Jos keittiö on siivoton, on syytä huoleen, sillä henkiset ja fyysiset energiat ovat tukossa. Vielä pahempi on tilanne, jos keittiönkaapeissa näkyy jyrsijöitä ja syöpäläisiä, elinvoiman nakertajia. Näkijä on unohtanut henkisen ja fyysisen vointinsa, elänyt yli voimiensa, syönyt ajattelemattomasti ja nukkunut liian vähän.

Uni kehottaa pikaiseen muutokseen.

Kylpyhuoneessa ja saunassa puhdistutaan ja rentoudutaan. Jos nukkuja on kylpyammeessa, on kyse hänen puhtaudenkaipuustaan, ehkä bakteerikammostakin. Peseytyminen suihkussa enteilee jonkin yllättävän, jopa nolostuttavan seikan paljastumista. 

Makuuhuone on unentalon yksityisaluetta. Sen turva ja rauha ovat tärkeitä, koska nukkuessa ihminen on haavoittuvainen. Huone on myös avioliiton symboli. Jos siellä on jotain ylimääräistä - ahdettu täyteen ylimääräisiä kalusteita, outoja tauluja seinillä - on suhteeseen pyrkimässä häiriötekijöitä.

C.G. Jungin periaatteiden mukaan 

woman-2714174_1920.jpg

Avainsanat: unet, sydän, keittiö, kylpyhuone, makuuhuone