Aboriginaalit

Perjantai 28.8.2020 - Rita

Aboriginaalit tietävät etteivät he omista maata vaan ovat osa sitä ja heidän tehtävänsä on huolehtia maasta.

Kaikki luonnon maailmassa jättää jälkensä maahan. Australian aboriginaalit, joilla on pisin jatkuva kultturihistoria ryhmänä maan päällä, tietävät tämän. Dreamtime, joka on heidän henkisyyttänsä ja kulttuuriansa, selittää maan ja sen kansan alkuperän ja kulttuurin. Kun aboriginaalit uneksivat, jokainen tarkoituksenmukainen toiminta, tapahtuma tai elämän prosessi jättää heidän uskonsa mukaan jälkeensä värähtelevän jäännöksen. Kaikki luonnollinen elämä tuo esiin jivaa ja guruwaria. Kasvit jättävät siemenen omana mielikuvana itsestään, samoin meret, vuoret ja pienin hyönteinen - kaikki luonnossa sisältää muistoja ajoilta jolloin heidät luotiin ja värähtelevät elämän voimaa.

"Dreaming" aboriginaali kulttuurissa, käsittää tiedon, uskon ja harjoitukset, jotka on johdettu luomisen tarinoista ja Australian historiasta. Dreamtime seremoniat, rituaalit, tarinat ja piirrokset kuvaavat aikaa jolloin ihmiset, eläimet ja kasvit luotiin. Usein viittaukset aikaan ennen aikaa, ovat uniaikaa kun esi-isien henget saapuivat maahan muunlaisessa muodossa kuin ihmisen muodossa, luoden joet, järvet, kukkulat ja aavikot. Kun heidän työnsä oli tehty, esi-isien hengistä tuli osa maata, muuttuen kasveiksi, eläimiksi, maaksi ja taivaaksi.

Paikat, joille muinaiset henget matkasivat ja minne he tulivat lepäämään kerrottiin Aboriginaaleille uneksimisen kautta. Aboriginaalit tietävät etteivät he omista maata vaan ovat osa sitä ja heidän velvollisuutensa on kunnioittaa ja pitää huolta maasta. Aboriginaalit tämän uneksimiskyvyn avulla tiedostavat, että muinaiset henget vieläkin asuttavat luonnollista maailmaa, luontoa ja heidän jättämät jälkensä resonoivat joka puolella.

Menneisyys on vielä elävä ja hengittävä tänäkin päivänä ja niin se tulee olemaan huomennakin ja ylihuomennakin - ikuisesti.

On todella sääli, että nykyään Aboriginaalien kävelypolut on tuhottu, veden otto paikat polun varrelle ovat kuivuneet ja karjankasvatus vie vapaat maat, joilla he ennen kävelivät ja liikuuttivat energiaa ei vai itselleen vaan koko maailmalle.

Kuva: Tsutomu Kimura

IMG_1976.jpg

Avainsanat: luonto, dreamwalking, astralia, uniaika, uneksiminen,