Kuka olisit, jos saisit olla sinä?

Torstai 9.11.2017 - Rita

Kuka olisit, jos saisit olla sinä?

Muutan tuota hieman.

Kuka olisit, jos sallisit itsesi olla sinä, se, joka oikeasti olet?

Oletko tietoinen rooleista, joita olet omaksunut itsellesi? Olet isä, äiti, lapsi, tytär, poika, sisar, veli, puoliso, rakastaja, rakastajatar, yksinelävä, ystävä, maisteri, työläinen, esimies, johtaja....

Hengitä muutaman kerran rauhallisia syviä tietoisia hengityksiä ja huomioi kaikki tunteet, jotka eri roolien kohdalla nousee, huomioi tunteesi ja puhalla ne uloshengityksellä pois. Kaikki jännittyneisyys ja tunteet, jotka eivät tunnu hyvälle. Älä analysoi niitä, salli niiden vain mennä, päästä irti.

Huomio myös ne tunteet, jotka nousevat, kun sallit niiden mennä. Voinko päästää niistä irti? Mitä tulee tilalle? Mitä teen seuraavaksi? Olenko sen arvoinen, teenkö tämän väärin....? Salli kaiken tuon vain virrata pois ilman, että työskentelet niiden kanssa.

Heräät yöllä, et saa unta enää. Päiväsi on aikataulutettu, teet luettelon kaikesta. Aikasi on kortilla. Ahdistaa, masentaa, väsyttää, et saa kunnolla henkeä, henki ei kulje....

Kaikki tuo ei ole sinä, sinun, kannat hyvänä ihmisenä toisten ihmisten asioita. Kysy joskus itseltäsi: " Onko tämä minun?" Sanon sinulle, että se ei ole sinun. Ainoastaan se, minkä valitset, se on sinun. Sinussa on niin paljon hyvyyttä. Sydämesi on kuitenkin pinttyneen lian ja tervan peitossa, koska kannat asioita, jotka eivät ole sinun. Tuo pinttynyt lika estää sinua näkemästä kuka olet, estää oivaltamasta valaistumista.

Salli itsesi olla aidosti sinä, tehdä niitä asioita, joita oikeastaan haluat tehdä. Olet niin paljon suorittanut elämässä sellaista, mitä oletat toisten vaativan sinulta ja miellyttääksesi muita tehnyt asioita oman itsesi kustannuksella.

Päästä irti ja salli oman aidon itsesi tulla esiin. Voit silloin niin paljon paremmin. Tee se itsesi vuoksi pelkäämättä, että olet itsekäs.

Avainsanat: ahdistus, masennus, salliminen, roolit elämässä